Családrendszer állítás

"Szokj hozzá, hogy akik igazán szeretnek, néha megkarcolnak. Visszafordítják tekintetedet oda, ahol még munkád van önmagadon."

( Müller Péter )

A családállítás hatékony segítséget jelent például a következő problémák esetén:Párkapcsolati nehézségek, meddőség, sikertelenség érzése, pénzügyi nehézségek, fizikai problémák, mint magas vérnyomás, emésztési problémák, végtag fájdalmak, mentális problémák, mint pánik betegség, depresszió, önértékelési problémák, alacsony önbizalom, családi kapcsolati nehézségek, munkahelyi problémák.

A családállítás egy olyan módszer, ami feloldja a családunkban korábban történt traumák hatásait. Olyan traumák is hatnak ránk, melyek akár azon családtagjainkkal történtek korábban, akiket nem is ismertünk, mégis a családi lélek rendszerében jelen vannak és hatnak a család minden tagjára. A családi rendszerekben keletkezett feloldatlan feszültségek önmaguktól nem képesek feloldódni, ahhoz külső segítségre van a családi léleknek szüksége. A Hellinger-féle családállítás ennek a feloldásnak az eszköze.